Final de Copa amb regust amarg per al MoraBanc

El MoraBanc no ha pogut aixecar per segona vegada el trofeu de campió de la Copa Princesa LEB Or de bàsquet, l’antiga Copa Príncipe, després de caure aquesta nit de dissabte davant del Zunder Palència per 74 a 69 en un Municipal d’Esports de Palència ple de gom a gom amb més de 5.000 aficionats, un centenar dels quals arribats des del Principat d’Andorra.

El desenllaç no podia ser més amarg, després que l’equip de Natxo Lezkano hagi dominat bona part del partit i hagi completat una de les millors primeres parts de la temporada. Sense Rafa Luz, que aquest dissabte no s’ha vestit de curt per unes molèsties a l’isquiotibial de la cama esquerra, la primera part ha estat clarament tricolor. De la mà d’un Micah Speight excels, autor de 18 punts a la primera meitat, el MoraBanc ha estat un bloc sòlid en defensa i solvent en atac. El primer quart s’ha tancat amb un 15 a 22 per al MoraBanc i al descans s’arribava amb un avantatge de vuit punts per als andorrans (31-39). El suec Tobias Borg reapareixia després de gairebé tres mesos de la lesió al peu.

La segona part s’ha fet esperar prop d’una hora, després que s’hagi trencat el vidre d’un dels taulers, i l'aturada no li ha anat gens bé al MoraBanc. El Palència ha iniciat la represa amb més agressivitat en defensa i ha anat escurçant diferències fins a capgirar el marcador en el darrer quart, amb un parcial d’11 a 0 que posava el partit molt coll amunt per als andorrans (67-60). Dues bones accions de Dos Anjos han tornat l’esperança (68-66), però el Zunder Palència no ha deixat escapar la victòria davant la seva afició.

Els protagonistes es tornaran a veure les cares el pròxim 4 de març al Poliesportiu en una altra ‘final’, aquesta vegada amb el lideratge de la LEB Or en joc.

Locució: Carles Alonso
Imatge cedida: MoraBanc Andorra

Es celebra en esplèndides condicions la Big Air FIS d'Arinsal amb un centenar de riders Micah Speight després de perdre la Copa Princesa: "El 4 de març serà una altra final"