Després de 20 anys de relacions amb Finlàndia el país ha decidit obrir una oficina consular a Andorra. El seu cònsol és Antoni Pintat Mas, qui tindrà l'objectiu d´enfortir els llaços amb un país que presumeix de corrupció zero i del qual se´n pot aprendre en innovació, educació i cultura.
Finlàndia és un dels estats nòrdics més rics, amb un producte interior brut que se situa en 37.5000 euros per càpita i un nivell adquisitiu similar al de França i Anglaterra. Des del 1995 que Andorra i Finlàndia tenen relacions bilaterals. Ara s´han decidit a instal·lar un consolat a través del qual enfortir les relacions i ser un pont i porta d´entrada de nous invesrors i empresaris a Andorra. El cònsol honorari de Finlàndia a Andorra, Antoni Pintat Mas, ha explicat que "a Finlàndia miren molt a l'hora d'obrir un consolat en un país i que es fixin en Andorra ha de ser per nosaltres un gran orgull i un primer pas perquè vinguin empreses i inversors".
Finlàndia és garant de la corrupció zero i una educació model. De fet una experiència contra l´assetjament a l´ecola s´importarà ara al País Basc i Navarra i no es descarta que pugui arribar a Andorra.
Mentrestant a Andorra l´Institut Iberoamericà ha instal·lat una exposició fotogràfica que porta per nom "Arquitectura a escala humana" de Jussi Tiainen. L'ambaixador de Finlàndia a Madrid, Roberto di Tanzi, ha destacat que primen "els materials de la natura, com la pedra, la fusta i el vidre perquè tenim poca llum durant l'hivern i necessitem espais oberts, és una característica de l'arquitectura finlandesa". "La presència de la natura és important per nosaltres", ha afegit la directora de l´Institut iberoamericà de Finlàndia, Auli Leskinen.
A Finlàndia la innovació és un sector en auge, sobretot en el camp del videojoc, l'electrònica i el software, de la mateixa manera que en tecnologia neta que suposa l'1% del mercat global.
Informa: Rosa Alberch Imatge:Josep M. Garcia Locució: Joan A. Sarmiento
Comparteix: