El més petits han estat els primers a aprofitar la Fira d'abril de Sant Julià de Lòria. La plaça de la Germandat s'espera al vespre per omplir-se amb les veles i les cadires. A la tarda, els preparatius s'han centrat en el vestíbul del Centre de Congressos, l'espai que l'associació Al-Andalus ha escollit aquest any per a la celebració.
El vestíbul serà idoni per acollir els assistents que, en els darrers anys han anat de baixada, i evitar les precipitacions. Però les taules parades envoltant el tablao sobretot han de servir per combinar el dos reclams de la fira: menjar i ball.A l'espera de visitants, l'activitat s'ha concentrat en els preparatiu culinaris. La cuina de l'escola d'art ja guarda les 'papas aliñadas' per al sopar d'avui. Es netejaven gambes i boquerons amb paciència i s'esperava el 'cazón', adobat 24 hores amb vinagre, pebre vermell i orenga. Tot productes originaris d'Andalusia que es combinaran en els "fritos", que han d'amenitzar una festa acompanyat amb vi, mançanilla i rebujitos. L'excusa perfecta per agafar forces per cantar i moure els peus els tres dies de festa a Sant Julià de Lòria.Informa: Toni Vila Imatge: Lluís Calvo