La fira, el gran aparador per als emprenedors

www.andorradifusio.ad

El comú d'Andorra la Vella ha decidit ampliar la superfície de la Fira dedicada als emprenedors, a canvi de reduir l'espai destinat als cotxes. És un esdeveniment que creix any rere any. A aquesta edició s'han sumat vuit expositors nous.

En aquest espai, trobem algunes empreses que debuten a la fira, amb propostes que van des de la neteja amb drons, l'energia renovable i la fabricació d'hidrogen per a vehicles.

D'altres, com és el cas de FABLAB, repeteixen en aquest espai per promocionar les seves innovacions tecnològiques.

"Sobretot donar-nos a conèixer, perquè som una empresa que fa relativament poc que estem oberts, fa uns dos mesos, llavors busquem això, que la gent ens vingui a veure, ens conegui i  explicar-los una mica el nostre negoci i si podem fer-los algun pressupost per ja treballar amb ells, perfecte."

Gerard Menardia, Mevi Dron

Toni Surià i Suerni Ramisa, de Solarcity, han destacat el creixement de l'empresa, impulsat per la gran quantitat de feina rebuda. Han decidit participar en la fira per expandir-se al mercat general: "Ens han donat tanta feina que estem creixent i volem arribar a tot el públic. Creiem que és un lloc ideal per mostrar-se al país". Aquesta estratègia busca incrementar la seva visibilitat i ampliar la base de clients.

"M'agradava, bé, tenia molta il·lusió de promocionar una mica el producte, perquè és una cosa molt innovadora però no es coneix. És molt desconegut, llavors era la manera de fer-lo una miqueta més viu. Que conegui més la gent el producte."

Abel Pedrós, HEV (Hibridar Energia Verda)

A més, Paco Montesdeoca, de FABLAB, ha comentat que "durant tres cops passa tota la ciutadania per aquí". Aquest fet proporciona una gran visibilitat al seu projecte, el qual considera molt important. "Això ens dona molta visibilitat, i més per a un projecte com el nostre", ha afegit.

Un lloc per a la innovació i la tecnologia

L'aposta per l'emprenedoria que ha iniciat el comú sembla reeixida. En vista a les properes edicions es vol mantenir, tot esperant les noves propostes de com ha d'evolucionar la Fira.

"Som especialistes a posar camps solars en inclinació, en muntanya, que és un país per fer-ho. No és habitual fer-ho en muntanya."

Toni Surià, exposen per primera vegada

"Li fiquem una llança al dron on podem acoblar una escuma activa per a la façana de l'edifici, i això el que fa és treure tota la brutícia"

Gerard Menardia, exposa per primera vegada

L'objectiu del comú

Qui també ha parlat sobre els emprenedors de la fira d'aquest any és Sergi González, cònsol major de la capital.

L’objectiu del comú de cara a l’any que ve és modificar el format i contemplar noves ubicacions. I és que aquest any compta amb 8 expositors més. Tot i així, algunes empreses s’han quedat en llista d’espera i les baixes de darrera hora, que han estat dues, s’han pogut cobrir de seguida amb nous emprenedors.

"La darrera setmana vam tenir dues baixes i les vam poder emplenar ràpidament amb gent del país. Nous emprenedors, nous empresaris. Molt contents. Ahir quan vam fer la ruta tenien moltes ganes, molta energia. A veure com els hi va aquesta fira, que segur que molt bé."

Sergi González, cònsol major d'Andorra la Vella

Taller infantil

Aquest any com a novetat, Ramaders d’Andorra, amb logotip renovat, duu a terme un taller infantil amb l’objectiu de donar a conèixer bona part del sector primari del país.

Informa: Alexia Alcalá     

Imatges: David Moreno

Comparteix:

El canvi d'hora: una història d'inconvenients i fusos horaris a Andorra i Espanya Tret de sortida al IX Cicle de Cambra Romànica amb DeLis Duo