Els fisioterapeutes no donen l'abast

www.andorradifusio.ad

Andorra necessita fisioterapeutes i això fa que actualment hi hagi llista d'espera per accedir a algunes consultes. A l'augment de la demanda s'hi ha sumat la pèrdua d'una vintena de professionals que no han estat rellevats. El col·legi ha demanat al Govern que s'incorporin al conveni amb la CASS físios que ja treballen al país.

En la darrera assemblea del Col·legi de Fisioterapeutes tretze centres van posar sobre la taula la necessitat de contractar professionals per atendre la demanda. No donen a l'abast i això comporta que hi hagi llista d'espera i endarreriment en els tractaments.

La degana del Col·legi,  Meritxell Agromayor, assegura que "no es pot donar cobertura a tota la demanda". "Si abans esperaves uns 3-4 dies després d'un postoperatori per començar la recuperació, ara pots trigar més de 15 dies".

Apunta que les causes de l'augment de la demanda són diverses: "la Covid ha retardat moltíssimes intervencions, els metges fan més visites mèdiques i la fisioteràpia no es limita a la traumatologia".

El col·legi ha comprovat que les llistes de la CASS no estan actualitzades i hi ha una vintena de professionals que ja no exerceixen i no han estat rellevats. Per això han presentat una carta al Govern per demanar que es cobreixi aquesta mancança i que s'ampliï la nòmina de físios convencionats.

Segons la degana, hi ha "uns quants fisioterapeutes a Andorra que estan col·legiats i exercint, però fan suplències". Reclamen "que tinguin la possibilitat de cobrir aquestes places que es demanen o, en algun cas, potser sí que es necessitarà portar algú de fora però dins uns límits". 

Agromayor confia que la seva sol·licitud sigui atesa, ja que considera que es tracta d'una necessitat de país. A més, s'apropa la temporada d'hivern en què acostuma a haver-hi més demanda dels seus serveis.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Desirée Sala-Anna Romagosa    

Comparteix:

Andorra Telecom activa el 121 per parlar amb el Pare Noel i els Reis d'Orient L'andorrà Jonatan Pisonero recull en un documental la maledicció de tenir bessons en regions de Madagascar