Nou policies, set agents i dos comandaments, de la Unitat d’Intervenció Tècnica (UIT) han iniciat aquest octubre la formació per tal d’obtenir el Certificat elemental de muntanya. El curs té com a objectiu dotar els policies de coneixements teòrics i pràctics per intervenir amb la màxima seguretat en territori muntanyenc i saber calcular els riscos que comporten els desplaçaments en un entorn molt exigent i complex.
Es divideix en dos mòduls, el d’estiu i el d’hivern, que imparteixen dos formadors del grup de muntanya del Cos de Policia i dos especialistes de la secció d’alta muntanya de la Gendarmerie. Cada mòdul consisteix en 10 dies de formació. En el d’estiu, que acaben de superar, els policies han conegut els equips de protecció i el material bàsic per assegurar-se en la pràctica d’escalada, vies ferrades i ràpel; s’han iniciat en dry-tooling, una tècnica d’escalada alpina en sec amb piolets; han treballat mètodes d’orientació, coneixement del terreny i interpretació dels butlletins meteorològics, i han efectuat una sortida en què han recorregut, encordats, l’aresta del pic d’Escobes de sud a nord.
Els policies que estan rebent la formació han hagut de superar una prova d’accés cronometrada a 1.000 metres de desnivell portant una motxilla de 6 kg. Quan superin els dos mòduls, obtindran el CEM i la insígnia que l’acredita.
La Unitat d’Intervenció Tècnica de la Policia està formada pel grup de muntanya, el grup de guies canins, els TEDAX-NRBQ, el d’intervenció i el de protecció de personalitats. Els seus membres estan subjectes a fer recerques i altres intervencions policials en territori muntanyenc, tant a l’estiu com a l’hivern. La formació contínua, per tant, és essencial per garantir la màxima professionalitat dels policies i la rapidesa i l'èxit de les seves actuacions en qualsevol punt del país.
Informa: Redacció
Imatges: Policia d'Andorra
Comparteix: