El mes vinent, el Fòrum de la Joventut iniciarà un nou projecte que preveu sortides al carrer per conèixer el grau de participació de la joventut i els recursos que té per fer-ho. L'entitat continua treballant per transformar-se. Alguns dels objectius és facilitar l'accés a les assemblees de manera telemàtica i modificar la llei de l'organització per professionalitzar-la.
El Fòrum de la Joventut continua immers en el procés de transformació que permeti donar un impuls a l'entitat. Aquesta setmana ha presentat a la Taula permanent de la Joventut un nou projecte que ajudi a conèixer els recursos de participació dels joves i les seves principals preocupacions.
La voluntat és treballar conjuntament amb el Govern i els comuns per conèixer la realitat a través de sortides al carrer amb professionals i joves estudiants voluntaris. L'objectiu és començar el mes vinent.
Segons el vocal de la Taula permanent del Fòrum de la Joventut, Oriol Servera, preveuen que a mitjan novembre "es faci una formació amb tots els comuns per a tots els professionals de la joventut. Una setmana més tard ens volem reunir amb els professionals de la joventut, l'alumnat i els joves voluntaris i, a partir d'allà, ja arrencarem directament". Amb aquest calendari, Servera ha apuntat que "cap a final de novembre ja tindríem diferents grups que estarien per les diferents parròquies".
Els resultats del projecte, que es finançarà amb la darrera subvenció aprovada de més de 4.500 euros, permetran a l'entitat dissenyar una estratègia per prioritzar els reptes per als pròxims quatre anys. La idea és fer sortides regulars per actualitzar els indicadors de participació.
Paral·lelament, s'està treballant en la modificació de la llei del Fòrum per reformular l'estructura i l'organització de l'organisme cap a la professionalitat, per tal que permeti la contractació de personal tècnic per dirigir i assessorar les polítiques d'actuació.
En aquest sentit, Servera ha assegurat que saben que "hi ha la intenció per part de la Comissió legislativa que, tan bon punt aquest esborrany estigui fet, es presenti al Consell General", i ha recalcat que "el que a nosaltres ens agradaria és que s'aprovés per unanimitat i, per aquest motiu, ja fa temps que treballem amb els diferents grups parlamentaris i consellers i conselleres".
Totes aquestes accions s'inclouen en les conclusions de l'estudi encarregat a la Fundació Marianao, que també ha posat de manifest la necessitat de facilitar l'accés a les assemblees mitjançant eines virtuals.
Un altre dels objectius és la integració al Fòrum Europeu de la Joventut per obtenir una representació internacional.
Informa: Oliver Jaén
Imatges: Pere Besolí-Arxiu RTVA
Locució: Laura Cugat
Comparteix: