França tomba l'extrema dreta a la segona volta de les eleccions

www.andorradifusio.ad

El Nou Front Popular s'ha convertit en l'opció més votada a França en la segona volta de les legislatives fent dolents els pronòstics.

I no només s'ha impostat, ja que l'extrema dreta, que va encapçalar la primera volta, s'ha vist relegada a la tercera posició, perquè Ensemble d'Emmanuel Macron ha quedat segon. En tot cas, el Nou Front Popular, amb 182 escons, queda lluny dels 289 necessaris per a la majoria. Ensemble ha sumat 168 i l'extrema dreta, 143. Ara s'obre un període d'incertesa, a l'espera dels possibles pactes postelectorals.

Des de la coalició d'esquerres demanen al president Emmanuel Macron que assumeixi la derrota

"La derrota del president de la república i la seva coalició està clarament confirmada. El president s'ha d'inclinar i admetre aquesta derrota sense intentar evitar-la de cap de les maneres".

Jean-Luc Melenchon, nou Front Popular

El primer ministre Gabriel Attal veu el got mig ple i assegura que s'han frenat els extremismes. Ha volgut deixar el càrrec, però Macron no li ha permès.

"Aquesta nit, la formació política que he representat en aquesta campanya, malgrat que ha triplicat el resultat que s'havia predit aquesta darrera setmana, no disposa d'una majoria."

Gabriel Attal, ensemble

El Reagrupament Nacional, al que el cordó sanitari d'esquerres ha avortat les seves expectatives, no renuncien a governar en el futur.

"Sabem el que defensem, continuarem defensant-ho, i estarem, com ha dit Barbella, sempre amb els francesos i els seus interessos".

Marine Le Pen, reagrupament Nacional

La victòria en segona volta a Andorra és per a l'exmacronista Stéphane Vojetta 

Els resultats definitius de les votacions a l'ambaixada francesa confirmem la victòria d'Stéphane Vojetta. Un cop s'han recomptat els vots de l'urna i els emesos electrònicament, el candidat de centredreta suma el 71% dels vots.

L'altre 30% dels vots registrats de les eleccions legislatives han estat per al candidat del front d'esquerres, Maxime Da Silva. La participació dels residents francesos ha estat del 36%, amb 966 sufragis d'un cens de 2.666 electors. Vojetta s'ha imposat en la cinquena circumscripció, que també agrupa els gals que viuen a Espanya, Portugal i Mònaco

Informa: Redacció

Comparteix:

El poder sanador de la paraula per tancar la Serenalla Sí als apartaments turístics, però regulats