Fridays for Future denuncia dos ecocidis a Andorra

www.andorradifusio.ad

Fridays for Future protesta en contra de l'heliport nacional i la desviació de la Massana, dos projectes impulsats pel Govern i el comú de la Massana, que costarien més de 30 milions d'euros en total. Etziba que comprometen la vida animal i la salut humana i que tan sols donen resposta a interessos individuals. Els considera ecocidis.

"No entenem per què aquests diners no se'n van a resoldre el problema de l'habitatge. Per què aquests diners no se'n van a ajudes socials i a àmbits on realment es necessiten. No podem continuar al segle XXI, amb totes les alertes científiques, proposant infraestructures que artificialitzen els sòls, destrueixen la biodiversitat i generen greus problemes de salut a les persones".

Mateu Bracque Vendrell, portaveu de Fridays for Future Andorra.

Defensen que és moment d'invertir en serveis públics i de qualitat, lluitar pels drets socials i preservar el medi ambient. No pas d'engegar projectes gens sostenibles, amb interessos econòmics privats.

"Andorra està fundada en un model capitalista neoliberal que no té gens en compte el benestar de les persones i encara menys del medi ambient. No podem fer passar els interessos de la classe dominant abans que els de la classe treballadora".

Mateu Bracque Vendrell, portaveu de Fridays for Future Andorra.

Des del moviment critiquen que l'executiu hagi decidit tirar endavant l'heliport i desforestar la zona, malgrat que s'hi hagi descobert la presència d'una planta en perill d'extinció i de 32 espècies d'animals, entre les quals el gall de bosc. També que en lloc d'apostar per desenvolupar un transport públic gratuït i eficaç, s'opti per infraestructures que fomenten l'ús del vehicle privat. I, a més, construint en espais naturals, com el riu Valira. 

Reclamen canviar el model turístic i econòmic i impulsar polítiques contra el canvi climàtic.

Informa: Judith Sáez

Comparteix:

Fi a una temporada d'esquí irregular i amb menys ocupació El parc fotovoltaic de Grau Roig supera els 1,4 milions de kWh produïts en un any