Galabert atribueix a diverses causes que un projecte d'inversió estrangera no acabi materialitzant-se

www.andorradifusio.ad

Després de la presentació de les noves marques per posicionar internacionalment Andorra en matèria d'inversió, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, ha explicat al Cafè de l'Ara i Aquí que els nous inversors pertanyen a sectors poc tradicionals al país com el tecnològic. L'espera en els tràmits per crear una societat no és l'únic punt negatiu per a aquests empresaris.

El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació ha explicat que, tot i que encara no s'ha pogut rebaixar més l'espera en els tràmits per crear una empresa,  al voltant dels 240 dies actualment, aquest no és l'únic motiu pel qual alguns emprenedors fan marxa enrere en el projecte d'inversió.

Marc Galabert assegura que "és una qüestió que té diverses arestes i sovint això no acaba de ser el factor limitant sinó que poden haver-hi d'altres i, en aquest sentit, la casuística és múltiple".  "A diferència d'altres països, nosaltres tenim un procés d'inversió estrangera que necessita ser autoritzat".

La digitalització també sumarà en l'avenç per rebaixar el temps d'espera en la constitució d'una societat.

La inversió estrangera ha passat de 277 milions el 2019 a 134 el 2020, mentre que l'any passat es va multiplicar per tres la promoció immobiliària. França i Espanya continuen sent l'origen de la majoria de nous inversors. La majoria pertany a sectors poc tradicionals com les tecnològiques i els serveis digitals, deixant enrere el turisme i el comerç.

Informa: Sílvia Mestre

Comparteix:

El Thyssen i Unicef es tornen a aliar en una jornada solidària El Govern fixa en un màxim del 53,7% del PIB l'endeutament de l'administració general aquest 2021