El president suplent del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, considera que les crítiques rebudes a l'esborrany de la llei de secrets d'Estat són fruit d'una primera lectura en fred i que cal una altra d'aprofondida per entendre l'esperit del text. A Ràdio Nacional, Gallardo s'ha refermat en la posició dels liberals davant la negociació amb la Unió Europea. Volen mirar la lletra petita de l'acord.
Jordi Gallardo creu que l'esborrany de la llei de secrets d'Estat que aquesta semana han passat als grups parlamanteris demana una lectura detallada i una anàlisi en profunditat.
Per aquest motiu entén que les crítiques negatives que de moment ha rebut són fruit d'una "primera valoració en fred", que diu que el grup recull però que pot variar quan s'estudiï el text.
Gallardo s'ha mostrat en desacord amb el ministre Jordi Cinca sobre el dret a l'accés a la informació dels consellers generals. Ha afirmat que "ens trobem en una situació en què els representants escollits pels ciutadans andorrans no tenen accés a la informació i persones no escollides directament,, com els ministres, tenen accés perquè formen part del Govern".
D'altra banda, ha refermat la posició dels liberals davant la negociació per a l'acord d'associació amb la Unió Europea i el pacte d'estat. No rebutgen cap de totes dues coses, per n'exigeixen condicions. "Vist que el Govern no fa l'anàlisi dels impactes que tindrà al país des del punt de vista no només econòmic sinó també institucional, ho intentarem nosaltres", ha dit Gallardo matisant que els seus mitjans no són els mateixos dels que disposa l'exeuctiu. A més ha manifestat que es tracta d'"impactes que altres països - malgrat el que diu el Govern- que sí estan calculant" i posa com exemple el Regne Unit, "que està calculant el que suposaria sortir de la UE". Ha afegit que "quan siguem coneixedors d'aquests riscos, els posarem damunt la taula i farem una proposta amb el que al nostre entendre ha d'incloure el pacte d'estat".
El vicepresident del grup parlamentari liberal ha assegurat que han assumit aquest rol per responsabilitat. Afirma que el seu paper és necessari perquè estan mirant la lletra petita.
Informa: Ana Alamán Imatge: Cristina Jubete
Comparteix: