La combinació dels sabors tradicionals amb les tècniques culinàries més modernes és a la base de molts dels menús que han preparat els restaurants per aquesta nit. Uns menús en els quals no poden faltar les ostres, el llamàntol, el foie o les carns de més qualitat.
Ostres vives, pernil de gla, llamàntol al vapor, crema de marisc, turnedó de bou amb foie i coulant de xocolata, raïm de la sort i torrons. Aquest és el menú preparat en aquest restaurant de cuina de muntanya. Un menú amb ingredients especials que intenta combinar els sabors de sempre amb tocs de gastronomia moderna. La varietat de plats aconsella no posar grans racions i combinar elements frescos per poder pair correctament tot el menjar. El propietari i gerent de l'Eulari de Pal, Amaro Batista, aposta per introduir en el menú "cítrics, frescor i vegetals per ajudar a l'estòmac a treballar i que et trobis bé durant la nit, que no tot el menú sigui a base de plats pesants".
En aquest restuarant, la clientela, majoritàriament de fora, és fidel i fa anys que celebra amb ells el Cap d´Any. Tot i així, la crisi es nota sobretot en saber el preu. Batista indicia com "quan la gent demana el menú els sembla fantàstic però quan els hi dius el preu, tiren una mica enrere perquè es nota la crisi i la gent s'ho mira molt". La vigília de Cap d´Any és un dia amb molta feina per aquests professionals. Han començat a treballar de bon matí i no acabaran fins la matinada. Tot, per acomiadar l'any com cal.
Informa: Ana Alamán Locució: Meri Bellosta
Comparteix: