Gisela Pou guanya el Premi Carlemany amb "Retorn a Douglas Row"

Gisela Pou s'ha endut el 13è Premi Carlemany per al Fo

Gisela Pou s'ha endut el 13è Premi Carlemany per al Foment de la Lectura per la novel·la "Retorn a Douglas Row". El guardó, convocat pel Governi i Grup 62 a través de Columna Edicions, té una dotació econòmica de 8.500 euros.

El jurat el formaven nou estudiants de catorze a setze anys dels tres sistemes educatius, supervisats pels professors de literatura. Eren Jan Jethani, Judit Espàrrach i Paula Linares, del col·legi Sant Ermengol; Raquel Garcia, Lara Saraiva i Anne Maira Soares, de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Ordino; i Ainara Calero, Aina Bravo i Andrei Husakou, del Lycée Comte de Foix.

Les obres finalistes, d'un total de 29 presentades, les havia seleccionat prèviament un consell lector de sis membres. Hi formaven part les escriptores catalanes Maria Carme Roca i Laia Aguilar; tres professors, Olaya Gordillo, Roser Calvo i Jordi Diéguez, i l'editora Glòria Gasch. L'obra es publicarà el 22 de maig, coincidint amb el lliurament del premi a Andorra.

Gisela Pou és llicenciada en ciències biològiques, màster en guió televisiu i cinematogràfic i directora del Laboratori de creació de guió televisiu de la Fundació SGAE. Ha estat guionista de televisió durant vint-i-vuit anys, i ha participat en sèries com ara "Isabel", "Sin identidad", "El súper" i en gairebé totes les telenovel·les de TV3, començant per "Poblenou". 

"Retorn a Douglas Row" és la història d'una noia de quinze anys, l'Alícia, que perd els pares i el germà en un accident aeri quan en tenia onze. Per fi se sent preparada per fer el retorn a la casa de la mare, a Douglas Row, a Inverness, i enfrontar-se al passat. 

Informa: Redacció

Comparteix:

Primeres detencions pels furts a establiments d'Arinsal Afers Socials coneixia des de l'agost el problema amb les pensions d'invalidesa