Govern espera esgotar en poc temps la quota de 50 permisos per a nomades digitals que estarà a punt en quinze dies

www.andorradifusio.ad

El Govern tindrà a punt en quinze dies el reglament per a la quota de nòmades digitals que es va aprovar al gener. També està molt avançat el projecte de creació d'un districte tecnològic. Ho ha anunciat el ministre en funcions Jordi Gallardo durant la presentació de la tercera edició de l'Andorra Business Marquet.

La quota de 50 autoritzacions per a nòmades digitals pretén captar perfils relacionats amb noves tecnologies que aportin valor econòmic al país. De moment, segons ha apuntat el ministre de Presidència, Economia i Empresa en funcions, el retorn ha estat molt important, ja que han rebut moltes consultes. També es treballa en el projecte de creació d'un districte digital per atreure empreses d'innovació. Un projecte que de moment es troba en la seva primera fase i es preveu començar en la segona que "anirà dirigida a buscar ubicacions i ha definir espais físics on aquests centres d'innovació i parcs tecnològics es podrien ubicar", ha explicat el ministre en funcions.

Gallardo ho ha avançat durant l'obertura de l'Andorra Business Market, que posa en contacte inversors amb emprenedors. L'any passat es van concretar cinc aliances que van generar 1 milió 300.000 euros en inversions, de moment. La directora d'Andorra Businees, Judith Hidalgo afirma que encara es aviat per avaluar els resultats. "Podria ser que encara doni més resultats".

En aquesta edició es comptabilitzen 195 inscrits, la majoria representants de grups inversors, i 22 emprenedors.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

Creativitat i cultura a Sant Julià Demòcrates guanyaria de nou les eleccions i Andorra Endavant seria la tercera força a les llistes nacionals segons l'enquesta política