ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

El Govern estudia un sistema per facilitar l'accés a la compra de l'habitatge

www.andorradifusio.ad

El Govern està treballant en un sistema d'ajudes que faciliti que joves i famílies amb pocs recursos puguin comprar-se un pis. Així ho ha reconegut el cap de Govern que espera poder aplicar-ho abans de cloure la legislatura. 

Seria un sistema inspirat en el Regne Unit on l'executiu atorga préstecs a cost zero destinats a cobrir part d'una hipoteca. Amb això, s'aconsegueix que els compradors es treguin de sobre un percentatge important dels interessos bancaris.  

I és que l'habitatge és una de les grans preocupacions del país. Espot ha reconegut que les mesures per regular el mercat de lloguer l'han restat atractiu i que s'ha de treballar perquè els inversors tornin a apostar per construir pisos d'aquesta modalitat. 

A tot això, el cap ha defensat la inversió estrangera com a motor de l'economia dels darrers anys, tot i admetre que potser caldria una reflexió sobre la seva afectació en el mercat immobiliari. 

Al final, la inversió estrangera, l'habitatge i el poder adquisitiu han estat els temes centrals del programa 'El cap respon', on Espot ha donat la cara a una desena de preguntes de les 60 que va enviar la població. La resta es publicaran a la plataforma Visc.ad. 

Informa: Òscar Serrano

Comparteix: