L'ús de sistemes de videovigilància és cada cop més habitual en els espais públics, i això pot provocar cert neguit a la població per por de sentir-se controlat. Segons Interior, fins ara s'ha autoritzar la instal·lació de 155 càmeres d'ús públic. Asseguren, però, que l'únic objectiu és constatar infraccions i protegir el mobiliari urbà.
L'ús de les càmeres de videovigilància és cada cop més habitual en els espais públics. L'objectiu: constatar infraccions i protegir els edificis i el mobiliari urbà de possibles actes vandàlics.
Amb la modificació del Reglament de sistemes de videovigilància que va aprovar el Govern fa unes setmanes, els comuns han començat a demanar la instal·lació d'aquestes càmeres per controlar l'ordre als carrers de les diferents parròquies.
Segons detalla Interior, fins ara s'han autoritzat 155 càmeres a petició dels comuns de la Massana, Encamp i Canillo, 155 que se sumen als més de 300 sistemes de videovigilància per a ús privat que hi ha al país.
Tot plegat pot generar un cert neguit entre la ciutadania, però des d'Interior asseguren que la finalitat d'aquestes càmeres no és més que la protecció de l'espai públic, la regulació dels fluxos de vehicles i la prevenció d'infraccions penals i riscos naturals.
En cap cas, poden servir per recopilar informació sensible, i tampoc es poden utilitzar per sancionar les persones que no portin la mascareta posada.
Informa: Òscar Serrano
Comparteix: