El cap de Govern i el ministre d’Afers Exteriors de Polònia tracten l’aproximació d’Andorra a la UE

El cap de Govern, Xavier Espot, que s’ha desplaçat a

El cap de Govern, Xavier Espot, que s’ha desplaçat a Polònia aquest divendres, s'ha reunit amb el ministre d’Afers Exteriors, Radoslaw Sikorski, per tractar la cooperació bilateral, exposar el contingut de la negociació per a l’Acord d’associació amb la UE i per impulsar la col·laboració entre els dos països, particularment en l’àmbit econòmic i financer.

El cap de Govern ha ofert una conferència als estudiants del campus de Natolín del Collège d’Europe sota el títol 'Andorra: reptes globals, oportunitats locals', inclosa en els actes de la Jornada Cultural Andorrana que se celebra en aquest prestigiós centre educatiu. 

Els mandataris han compartit la col·laboració bilateral, concretament en matèria econòmica i financera. Xavier Espot, ha exposat al ministre Sikorski la importància per Andorra de signar convenis de no doble imposició (CDI) i així afavorir els intercanvis econòmics amb els països de la UE. El cap de Govern ha explicat al ministre, que amb el signat aquesta setmana a Lituània, ja són 17 els CDI signats, mentre que se n’han rubricat 4 més i s’han iniciat les negociacions amb altres països de la UE.

El cap de Govern ha exposat al ministre polonès la transformació que Andorra ha dut a terme en els darrers anys, el compromís amb la transparència, l’adopció dels estàndards internacionals d'intercanvi d'informació i la consolidació del marc regulador fiscal i econòmic nacional. El ministre polonès i el cap de Govern han acordat, en aquest sentit, iniciar els treballs tècnics perquè Polònia pugui treure Andorra de la seva llista de països no cooperants a nivell fiscal. Cal indicar que, actualment, Andorra només figura en les llistes de Polònia i de Grècia.

Durant la reunió, Xavier Espot ha explicat al ministre polonès la negociació duta a terme amb la Comissió Europea per signar un Acord d’associació, que ha d’afavorir la participació d’Andorra al mercat interior, esdevenir un instrument per a la diversificació de l’economia i oferir un marc de relació estable amb la UE. El ministre Radoslaw Sikorski, ha mostrat interès pels terminis del treball que s'està duent a terme per finalitzar la redacció del text i també pel procés d’informació previ a la consulta ciutadana. Posteriorment, el cap de Govern ha participat en la Jornada Cultural Andorrana celebrada al campus de Natolín del Collège d’Europe, on ha impartit la conferència sota el títol 'Andorra: reptes globals, oportunitats locals'.

Informa: Redacció

Comparteix:

Víctor Pintos no dona suport a sotmetre Espot a una qüestió de confiança Lladós i Souque participen en la reunió de primavera del FMI