Els centres comercials hauran de promoure més els productes que estiguin a punt de caducar, en espais diferenciats, perquè no s'hagin de malbaratar.
És una de les mesures que es preveu a l'estratègia de l'economia circular que ha elaborat el Govern i que s'emmarca en la llei que es va aprovar fa uns mesos. Entre altres aspectes, preveu una reducció del malbaratament alimentari d'un 50% el 2030 i que el consum d'aigua disminueixi per sota dels 150 litres per dia i persona.
La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó ha explicat que "el primer que hem de fer és explicar el ventall d'obligacions de la llei desgranades també en l'estratègia d'economia circular. Explicar-ho i informar, i ja passarem a la fase d'inspecció, control i sanció. Però estem en una fase d'acompanyament. I de fet si aneu als grans centres comercials veureu que tenen aquests espais d'oferta pels productes a punt de caducar."
Informa: Pere Moliné
Imatges: Pere Besolí
Comparteix: