L'acord pel qual Grandvalira no es trenca afegeix una novetat important: la incorporació d'Ordino-Arcalís. Per als clients comportarà una oportunitat de poder esquiar als dos dominis esquiables. Per ara, Pal-Arinsal i Ordino-Arcalís continuen amb la marca Vallnord.
Punt i final a una crisi, el trencament de la marca Grandvalira, que va començar amb la construcció d'una plataforma esquiable a Soldeu per a les finals de la copa del món d'esquí. La cita esportiva arribarà ara amb Grandvalira reforçada i amb el futur assegurat a llarg termini. Tammateix, tant Saetde com Ensisa, les societats que gestionen els camps de neu, podran revisar l'acord periòdicament. La iniciativa inclou Ordino-Arcalís en l'oferta i aquest canvi, de moment, no portarà novetats respecte a Vallnord. "Comportarà la possibilitat de poder comprar, per exemple, un forfet de Grandvalira que, pagant un petit suplement, serà vàlid tant a Grandvalira com a Ordino-Arcalís. O un client que vingui diversos dies podrà gaudir dels dos dominis en un sol forfet", avança el director general, Xabier Ajona.
La societat Nevasa continuarà gestionant la marca. "Nevasa continuarà constituïda en un 50% per Ensisa i en un altre 50% per Saetde -Secnoa. En aquest sentit, tot continua igual. L'objectiu de l'acord no era continuar en el passat, sinó pensar en el futur", detalla el director de Nevasa, Alfonso Torreño.
L´executiu ha contribuït, amb la seva mediació, al fet que Grandvalira no es trenqués. El cap de Govern, Antoni Martí, creu que "hi perdíem tots, era evident que s'havia de generar una dinàmica per buscar una solució reeixida i de futur. L'important no és allò que hagi fet el Govern, és que hi ha una solució bona per a Andorra i això és el que ens ha de satisfer".
L´acord també resol la polèmica al voltant del telecadira del pla de les Pedres.
Informa: P. Moliné / D. Domingo
Imatges: S. Linares / Arxiu
Locució: Pere Moliné
Comparteix: