La gratuïtat de Cicland porta 640 nous usuaris des de l'agost i el servei arriba al rècord, amb 3.160

www.andorradifusio.ad

El servei de bicicletes compartides Cicland ha guanyat 640 usuaris des que el Govern va decidir la gratuïtat l'agost passat. Aquesta condició es mantindrà fins que el transport públic sigui de franc. Actualment hi ha més de 3.100 abonats. A la primavera s'espera una nova remesa de bicicletes. 

El servei de bicicletes compartides Cicland creix. La pandèmia està oblidada i la xifra d'usuaris augmenta, especialment des que el Govern va decretar la gratuïtat, l'agost passat. En aquests cinc mesos s'han sumat 640 abonats nous per arribar a un total de 3.162 usuaris, la xifra més alta des que es va iniciar el servei. L'executiu ha decidit prorrogar-ne la gratuïtat, que acabava a final de l'any passat, fins que el transport públic sigui de franc. 

L'empresa que gestiona Cicland confia guanyar encara més clients i un dels al·licients serà la renovació de l'actual flota de bicis. Les noves, una seixantena, s'esperen a la primavera i obriran la possibilitat de tenir estacions virtuals, que empreses i institucions poden demanar prop de les seves seus. El gerent de Cicland, Diego Albino explica que seran unes zones delimitades per estacionar les bicicletes. "Ja no necessitarem l'estació física de càrrega, llavors serà una zona delimitada on es podrà estacionar la bicicleta. La nostra intenció es evitar que hi hagi bicicletes pel carrer i que hi hagi zones delimitades on aparcar."

Aquestes parades virtuals estaran senyalitzades. Actualment el servei té disset estacions, repartides set a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i tres a Sant Julià de Lòria.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Anna Romagosa 

Comparteix:

Estrenes: 'Poker Face' i 'El río de la ira', protagonistes de la cartellera d'aquesta setmana  Els sindicats dels cossos especials esperen reunir-se amb Marquina per les prejubilacions