Guia didàctica sobre l'acord amb la UE

www.andorradifusio.ad

Fer que la població entengui el text de l'acord d'associació amb la Unió Europea no està sent fàcil. Empès per la voluntat de fer pedagogia el conseller de Concòrdia Pol Bartolomé ha escrit un llibre on valorar si el text tindrà l'impacte esperat i complirà les expectatives del ciutadà. 

Fa dos anys Pol Bartolomé va fer una estada formativa a les Nacions Unides on molta gent demanava per Andorra i la seva relació amb Europa. Arran de l'experiència decideix fer un article pedagògic que amb el temps ha acabat essent un llibre.

Amb el títol 'Elements discursius a l'entorn de l'acord d'associació i de la relació amb la Unió Europea', Bartolomé recull quinze pilars de l'acord perquè amb dades a la mà es puguin treure conclusions de si realment serà profitós. 

"He analitzat totes les recopil·lacions acadèmiques que parlen del mercat interior i el seu funcionament, he mirat de comparar-les amb el que esprem nosaltres d'aquest acord i veure si les expectatives es podran complir o no. Qüestions com el creixement o diversificació econòmica... se'n parla molt però les expectatives han estat excessivament optimistes. Al contrari, hi ha d'altres que han estat més catastrofistes i que, quan analitzes, veus que no son tant negatives". 

Pol Bartolomé, autor del llibre

La llista es completa amb d'altres temes com el prestador d'última instància, la lliure circulació de persones, serveis i capital, l'europeïtzació del parlament, noves vies de finançament i les oportunitats per als joves i el mercat laboral.

L'autor té clar que "animaria a la gent que llegís el llibre que analitzés les conclusions que extrec de cada punt i que ells n'extreguin les seves". El llibre que publica la Fundació Julià Reig es presenta l'11 de març a les set de la tarda a l'Andorra Park Hotel. 

Informa: Rosa Alberch

Imatges: Pere Besolí

Comparteix:

400 veus a la Cantada Interescolar El TS atura el desnonament de la padrina d'Escaldes