L'habitatge, l'acord d'associació i per descomptat Grífols centren el debat territorial d'Ordino

www.andorradifusio.ad

El debat territorial d'Ordino no va sorprendre i es va centrar en els temes que han presidit la campanya: l'habitatge, l'acord d'associació i per descomptat Grífols.

Les dues formacions que aspiren a desbancar Demòcrates van carregar contra la coalició en què s'integren els taronges, acusant-los d'haver generat el problema de l'habitatge, incentivant l'arribada d'especuladors.

"Jo crec que aquest tipus d'inversors arriben tan ràpid com poden marxar. Per tant, no ens interessa per Andorra."
Joan Miquel Armengol, candidat de PS+Per Ordino

"A Ordino, l'única cosa que veiem és que va creixent a nivell d'habitatges i no són habitatges accessibles per la gent d'Ordino ni d'Andorra, sinó per rics."
Jordina Bringuè, candidata d'Andorra Endavant

Unes acusacions rebatudes per Berna Coma, per exemple la proposta de treure al mercat els 6.000 pisos buits que hi ha a Andorra.

"No és una solució miracle, perquè finalment aquests pisos buits són segones residències. Són gent de fora que tenen aquestes segones residències, potser no els volen posar al lloguer."
Berna Coma, candidata d'ACO+Demòcrates+Liberals

Pel que fa a les negociacions amb Brussel·les, Berna Coma assegurava que la UE respectarà les quotes d'immigració i l'acord comercial del 90. Una postura gens similar a Andorra Endavant, que adverteixen del perill de la lliure circulació de persones, mentre que PS+per Ordino assumeix que l'acord serà beneficiós si hi ha un pacte nacional. El creixement sostenible va enfrontar els tres grups. Coma reconeixia que en els darrers anys s'ha crescut massa despresa i ara cal posar límits.

"Al prinipi ens va anar molt bé aquest creixement, li reconec que ha anat molt ràpid i que ara s'han de posar mesures, però ja ho estem fent."
Berna Coma, candidata d'ACO+Demòcrates+Liberals

La situació de les pensions va centrar part del bloc social, amb recusacions per part de PS+per Ordino per l'anunci de pujar les cotitzacions.

"Són la població més important, els més modestos, però són ells els que han de pagar perquè són més nombrosos. Nosaltres proposem el contrari, fer pagar als que tenen diners. Anar a buscar els diners on estan."
Joan Miquel Armengol, candidat de PS+Per Ordino

En aquest sentit, des d'Andorra Endavant es demanava més recursos per a la gent gran i una pujada important de les pensions.

"Perquè no tenim realment residències per la gent a un cost accessible. Tenim 80 persones en llista d'espera a les residències. No pot ser."
Jordina Bringue, candidata d'Andorra Endavant

Sobre Grífols les postures no es modifiquen, amb una defensa aferrissada per part d'ACO+Demòcrates i Liberals, mentre que les altres dues candidatures demanen que s'aturi el projecte.

Recupera el debat de la parròquia d'Ordino, aquí.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix:

Pere López considera que el govern de Demòcrates i Liberals ha convertit l'habitatge en un bé d'inversió  Acord per renovar el conveni entre odontòlegs, el Govern en funcions i la CASS després de 22 anys