Sis mesos. Aquest és el temps d´espera per ser atès per un neuròleg. Un fet que afecta especialment els malalts d'Alzheimer que van a contrarellotge. El Govern, doncs, s´ha compromès no tan sola a incorporar un neuròleg, sinó a crear una unitat de memòria a l´hospital. És previst que l'equip es posi en marxa a l'estiu.
Actualment la llista d´espera al neuròleg és de més de mig any. Una situació que ha denunciat especialment l'Associació Andorrana per la Malaltia de l'Alzheimer, que aquest dilluns s'ha reunit amb el SAAS.
Aquest ha anunciat que un cop aprovat el pressupost del 2018, el Govern no tan sols preveu incorporar un neuròleg a la plantilla per l'estiu, sinó crear tot un equip de treball situat a les consultes externes de l'hospital amb el nom d'unitat de memòria. La presidenta de l'associació de malalts d'Alzheimer, Montse Valls, es mostra molt satisfeta amb l'equip previst. "Hi haurà un neuròleg, un psicòleg, una infermera que tindrà contacte amb la família i una assistenta social", de manera que "tancaran tot el cercle ells mateixos".
Una altra de les mancances més importants i urgents era l´anomenat full de ruta pel malalt, és a dir, el circuit assistencial que ha de seguir un cop se li diagnostica la malaltia. El SAAS també va anunciar que ja ha estat aprovat. Valls assegura que "a un malalt que vagi al metge de capçalera, al CAP o a la unitat especialitzada amb indicis se li farà un reconeixement i es derivarà amb més o menys urgència als serveis que necessita".
L'associació valora molt positivament els passos fets, tot i que no deixarà de lluitar per tal que Andorra acabi tenint un centre de dia on exercitar la memòria.
Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Marta Paixà
Comparteix: