Hotelers i comerciants reben amb satisfacció la flexibilització de quotes de treball

www.andorradifusio.ad

Valoració positiva de l´hoteleria i el comerç de la modificació de les quotes de treball aprovada pel Govern. Els sectors destaquen els beneficis que comportarà per a la contractació la incorporació de perfils professionals no existents actualment o la reducció dels anys d'experiència dels candidats, fet que creuen que no anirà en detriment de la qualificació.

Els empresaris han valorat satisfactòriament la predisposició del ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, de posar fi als problemes amb què es troben a l'hora de contractar personal forà.

El president de l'Associació de Comerciants del Centre Històric, Miquel Canturri, creu que la flexibilització de les quotes respon a "un canvi d'actitud i una obertura de mires envers la problemàtica que hi ha amb el personal".

De les mesures aprovades per flexibilitzar les quotes en destaquen la incorporació de nous perfils professionals, com ara el de governanta i cambreres de pisos, i  la rebaixa dels anys d´experiència de tres a un, un aspecte que asseguren que no repercutirà en un abaratiment de la mà d´obra i en la qualificació del personal.  Segons el director de la Unió Hotelera, Òscar Julián, "és un benefici important a l'hora de trobar gent perquè molts dels que treballen en el sector són gent jove, itinerant, que sol treballar per temporades i assolir aquests 36 mesos d'experiència contrastada és una tasca molt difícil i poder-ho reduir a 12 mesos és més assumible".

La presidenta d'Autèntics Hotels, Cristina Canut, afirma que "amb aquestes quotes exigiran uns salaris mínims per sobre dels oficials, uns salaris assequibles i que valoritzen aquests llocs de treball". Fet que els convé "perquè un bon professional ha de ser correctament remunerat i justament ens queixem que falta gent formada".

Tots coincideixen, a més, en la necessitat de resoldre altres qüestions, com ara l'avançament de l'obertura de les quotes d'hivern o la reducció de la burocràcia i els terminis a l'hora de contractat.

Informa: Ana Alamán     Imatge: Sergi Pla/Lluís Calvo 

Comparteix:

El concurs de cuina infantil de Sant Julià s'obre a tots els sistemes educatius Un director desesperat busca l'actriu perfecta a "La Venus de les pells"