La possibilitat de renovar els contractes a temporers més enllà de l'hivern anunciada pel Govern dimecres ha estat una mesura molt celebrada pels establiments hotelers i de restauració, sobretot per organitzar l'estiu.
I és que els problemes per trobar personal d'hoteleria i de restauració fa temps que perduren i amb la pandèmia de la Covid-19 s'han accentuat.
La possibilitat de prorrogar els contractes dels treballadors que hagin vingut a l'hivern ha estat molt aplaudida per fer front a aquesta mancança ja que, per exemple en el cas dels hotels, l'estiu passat els va ser molt complicat trobar la mà d'obra necessària.
La directora de l'associació Autèntics Hotels, Meritxell Cassi, pensa que "s'ha arribat a una solució que pot donar una mica d'oxigen a les empreses del sector per poder contractar personal aquest estiu". D'una altra manera, diu, "potser seria complicat perquè arreu tenen mancança de personal, també a França o Espanya i era poc probable que vingués gent a treballar".
Des de la Unió Hotelera consideren que això els aporta un coixí important tenint en compte que enguany segurament encara necessitaran més empleats que l'estiu passat a causa de la millora de la situació sanitària.
Un bri de tranquil·litat que també és molt ben rebut en la restauració. El director d'operacions de Grup Kanalla, Nuno García, remarca que "és molt difícil trobar personal, tant per a la cuina com per a la sala o repartidors". Per aquest motiu considera que "aquesta és una notícia molt important, ja que cada any tenim treballadors temporers".
L'objectiu de la companyia seria tenir professionals estables, però les dificultats per trobar un lloguer assequible són un gran obstacle.
Informa: Laura Cugat/Anna Pifarré
Informa: Sergi Linares
Comparteix: