IA, plantes i televisors reflexionen a l'última mostra d'Àlex Rispal 

www.andorradifusio.ad

El discurs de la intel·ligència artificial es comença a representar al món de l'art. Precisament, la mostra d'Àlex Rispal s'utilitza aquest recurs per fer una reflexió sobre la generació de realitats i la falsa comoditat que pot generar en la societat.

Rispal ha passat un temps a l'estudi on la televisió ha estat la seva única distracció, una pantalla que representa un món cada vegada més tecnològic i que ha volgut portar a l'extrem amb 'Sintonitzant'. L'autor afirma que sempre ha tingut curiositat per saber què passa amb la IA. "Fins a quin punt perdem el control o la podem controlar. I és per això que apareixen molts televisors creats amb intel·ligència artificial a partir d'una imatge que ha estat generada per mi".

La natura hi és molt present a través d'aquestes imatges creades amb IA i també amb algunes de les que té a l'estudi com són les costelles d'Adam. "Jugo amb plantes reals creades per contacte amb el paper fotosensible, generades a partir de reserves de vernissos i pintades amb químics de paper foto sensible", explica Rispal.

A 'Sintonitzant', busca diferents freqüències entre dos mons que són el resultat de les proves que l'artista fa a l'estudi, però on els dos mons es confonen fins no saber on comença la realitat o la recreació. "Ubico imatges de pantalles nostàlgiques i de persones per dir m'agradaria tenir contacte amb la natura o l'ésser humà però des d'una posició còmoda, a través de la televisió", afegeix l'autor.

Així que mentre veuen o escolten aquesta notícia s'està generant una realitat que només serà real si visiten la mostra que es pot veure a la galeria Taranmana fins al 20 de juny. 

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Eric Mompel

Comparteix:

Per unes estacions d'esquí més netes Repàs a un any de legislatura