Daniel Armengol ha tancat el Fòrum de l’Empresa Familiar Andorrana repassant la situació actual del sector empresarial i de tots aquells factors que els afecten. Ha remarcat que la situació econòmica, tot i que és bona, no sempre es percep així des de les empreses.
Sobre l’acord d’associació, el president de l'EFA s'ha centrat en com afectarà les empreses. També ha fet referència a un dels grans temes del moment, la llei òmnibus, un text que els "consta que moltes de les esmenes que han fet els nostres socis s'han recollit, ara veurem com acaba després del tràmit legislatiu". Daniel Armengol ha remarcat que els agradaria ser molt més proactius en pròxims processos legislatius, "participar-hi anticipadament".
El Fòrum d’aquest any s’ha centrat en la intel·ligència artificial. La digitalització encara és un repte per a moltes empreses del país, però els ponents han parlat de com pot beneficiar les empreses familiars l’aplicació d’aquests sistemes. Per l'advocat i urbanista Albert Cortina, és important veure si "aquests sistemes (la IA) ens governarà o l'utilitzarem".
L'empresari Francisco Palao té clar que "això és com un edifici i els fonaments són la digitalització". Karina Gibert, directora del centre IDEAI-UPC, explica que la missió de la intel·ligència artificial és analitzar aquestes dades i "extreure el valor afegit que ha de servir per generar millors estratègies de negoci, millors productes, millor tracte al client, fidelitzar un sector...".
Parlant dels reptes, el relleu generacional és un dels principals per a les empreses familiars. Armengol ha assenyalat que n'hi ha moltes que ja es troben en la tercera generació, però que continuen treballant per garantir la continuació de moltes de les empreses del país.
Informa: Pilar Candel
Imatges: Èric Mompel
Comparteix: