ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Incendi al Centre Cultural i de Congressos Lauredià

www.andorradifusio.ad

Aquesta matinada s'ha produït un incendi al Centre Cultural i de Congressos Lauredià, i tot i no haver causat danys personals, els desperfectes materials són importants. La planta baixa ha estat la zona més afectada quedant "completament destrossada", segons detalla Majoral. 

L'incendi que s'ha declarat a les quatre de la matinada s'ha iniciat en un vèrtex del vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià que limita amb la cafeteria. Després de quatre hores, els Bombers han aconseguit sufocar les flames que han fet cedir l'embelliment del sostre i han deixat a l'aire el cablejat elèctric, de la mateixa manera que a la primera planta. L'afectació per fum ha arribat fins a la segona planta. L'aigua ha malmès moltes estances, com ara la biblioteca i l'escola d'art. Aquest migdia començava la retirada d'aigua i runa mentre que els tècnics del Govern inspeccionaven la instal·lació

De la mateixa manera, es treballa per restablir el funcionament al despatx de Policia, al de Circulació i d'altres que es troben per sota l'avinguda Francesc Cairat. Pel que fa a la Universitat, s'espera que aquest dijous reprenguin les classes, encara que la sala d'actes i la biblioteca quedaran fora de servei. Des del centre han difós algunes recomanacions sanitàries i s'ha activat un sistema de vigilància en cas de dificultats respiratòries o altres símptomes d'inhalació de diòxid de carboni. 

El cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, exposa que no hi haurà "cap mena de problema per fer front a les despeses" i destaca com a objectiu, tenir el centre a ple rendiment entre el març i l'abril.

De moment, espectacles que es preparaven com ara Microcosmos, homenatge a Sergi Mas, s'han ajornat sine die i d'altres es volen reubicar. El que més preocupa ara són Els Pastorets, una representació molt important per a la parròquia. Unes pintures d'UNESCO que s'exposaven a la planta baixa no han patit danys importants. Així i tot, si s'han vist afectades pel fum i l'aigua. 

Informa: Redacció

Comparteix: