S'incentiva el cinema en català amb una entrada reduïda de 4 euros

www.andorradifusio.ad

Ben aviat comprar una entrada de cinema per veure pel·lícules en català costarà 4 euros. Cultura i els cinemes Illa reformulen el conveni  perquè l'espectador tingui encara més incentius per consumir cinema en català. 

L'any passat de més de 145.000 persones que van anar al cinema, unes 4.800 van veure cinema en català, el que representa un 4% del total d'espectadors. Ara l'aposat es baixar el preu perquè la xifra pugi. 

Altres anys, des de Política Lingüística es compraven unes 150 entrades que es distribuïen entre els voluntaris de la llengua i altres accions però amb el nou conveni, el ministeri i els cinemes Illa garanteixen una pel·lícula mensual en català i que l'espectador pagui 4 euros per veure-la. Des del Govern, la ministra de cultura en funcions, Sílvia Riva, valora postivament l'acció. "Que hi hagi aquesta presència de la llengua oficial a les estrenes i que la gent torni al cinema."

L'any passat la pel·lícula més vista va ser "Alcarràs" amb unes 1.500 visualitzacions, una excepció que ara es voldria convertir en norma. El director dels cinemes Illa, Jordi Torres, ha explicat que tot i que el 2022 va ser l'any que més pel·lícules en català van programar no es va arribar a les xifres esperades. "L'any passat es van estrenar vint-i una pel·lícules. Va ser l'any què es va programar més dies i sessions en català i l'afluència no va ser l'esperada". Tot i això, es mostren confiats amb el nou acord.  

El ministeri disposa de 30.000 euros per subvencionar la diferència de les entrades que es venguin al cinema. Aquesta rebaixa es posarà en marxa aviat i s'espera que la primera proposta que es pugui veure a preu rebaixat sigui Mario Bros

El que no es repetirà serà el cicle Gaudí, que no ha tingut la resposta esperada a les sales. 

Informa Rosa Alberch 
Imatges: Andreij Cristancho

 

Comparteix:

El Col·legi de Metges valora positivament les noves tarifes mèdiques, mentre el Govern rectifica un augment del 7% dels actes quirúrgics FEDA creu que la xarxa de transport elèctrica està preparada per assumir urbanitzacions com la d'Arinsal