L'increment de preus afecta els restaurants per Cap d'Any: "Tot i facturar més car, el marge de benefici serà inferior al d'altres anys"

www.andorradifusio.ad

Hi ha qui celebra el Cap d'Any a casa, però també qui va de restaurant. Davant l'increment de preus, sobretot d'alguns productes estrella com és el foie i el marisc, alguns establiments s'han vist obligats a encarir els menús per a aquesta festa i, tot i així, afirmen que tindran menys marge de benefici que altres anys. 

Recta final per a Cap d'Any, una data molt assenyalada per als restaurants, que han notat que respecte a altres ocasions la gent ha estat molt més neguitosa al voltant dels preus que es posarien pel menú. Un fet que respon a l'encariment generalitzat de la vida. En aquest cas treballen amb clients de fa molts anys i ens comenten que no han tingut problemes per omplir"La gent demana, demana i demana, demana molt", explica el propietari i cuiner del restaurant Borda Eulari, Amaro Batista. 

En comparació amb l'any passat, aquest restaurant ha apujat el preu del menú un 20% per no tenir pèrdues al veure que els preus dels productes han anat a l'alça. Batista afirma que alguns productes han augmentat el seu preu fins al 40%, un fet que fa reduir el benefici del restaurant. "Suposo que facturarem més car, però el marge serà inferior a altres anys."

Encarregar les comandes amb antelació és clau i, per exemple, ja fa dies que tenen tot el salmó salvatge que necessiten per preparar l'entrant. D'entre els primers plats hi ha foie gras. Un producte que com afirma el propietari del resaturant el seu preu s'ha doblat. "Gairebé s'ha doblat el preu del foie des d'agost fins ara".

A més, es troba en poca quantitat. Tot plegat ho atribueix a dos motius: la grip aviària que l'any passat va afectar la població d'ànecs de França i l'augment de preus dels combustibles que afecta el procés de producció i transport. També s'han encarit les llagostes"Si ens esperéssim just aquesta setmana, seria inassequible", afirma el cuiner.

I també ha anat a l'alça el preu del bou que serveixen de segon i algunes begudes com el xampany. Tot i les dificultats, noten que hi ha molta clientela que té ganes de sortir i fer festa i ells estan satisfets de poder-los tornar a acollir un any més.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Nil Forcada 

Comparteix:

Últim dia del Neret After Shopping amb un duet de piano i veu i una sessió de DJ La majoria vol facilitar la mobilitat dels empleats públics interins