S'apropa el dia de Reis i a part de regals, també porta el tortell. Enguany, es vendran un pèl més cars per l'encariment de la seva producció. La inflació està marcant els preus de la matèria primera i també el de l'electricitat.
El secret principal per a tenir un bon briox, tal com explica el treballdors de la pastisseria el Tortell, Ruisergio da Silva, és el temps. "Que tingui el seu temps i els seu repos de fermentació."
Després toca posar-hi un rei. I una fava. Aquesta ben amagada. A qui la trobi, li tocarà pagar. I també la controvertida fruita confitada. A qui no li agradi, que la tregui.
Però enguany, ni el menjar més dolç per rebre els Reis s'escapa de la inflació. Així ho assegura l'encarregat de producció de l'Espiga d'Or, Pere Pons: "El sucre s'ha encarit un 40%, la farina un 30%." Un fet que ha provocat que s'hagin pujat els preus finals. "És inevitable pujar una mica els preus", afirma el propietari de la pastisseria el Torell, José Manuel da Silva.
Tot i això és una tradició de les que no fallen i en aquest obrador en prepararan 400.
Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Pere Besolí
Comparteix: