El degà del Col·legi d'Economistes creu que bona part de les mesures que planteja l'executiu en la llei per al creixement sostenible i el dret a l'habitatge són "coercitives i desproporcionades". Matisa que fa aquestes declaracions a títol personal. Altres especialistes en inversió estrangera constaten que hi ha neguit en els inversors de fora.
Segons Eduard Jordi, les mesures que planteja l'executiu pel que fa a la inversió estrangera poden ser contraproduents. S'ha referit a la possibilitat que els propietaris de pisos buits els hagin de cedir i que s'hagin canviat les regles del joc del sector dels apartaments turístics. Ha lamentat les intervencions constants que considera molt dures del Govern.
"Jo considero personalment, el col·lectiu no ho hem parlat, que són coercitives i, fins i tot una mica desproporcionades. Em van sorprendre com es van fer les mesures, tant les formes com el fons".
Eduard Jordi, degà Col·legi Economistes
Ha afegit que espera que s'acabin pactant amb el sector i els grups parlamentaris i, per tant, modificant-les. Jordi ha participat en una jornada de divulgació de les novetats de la fiscalitat a Andorra. L'Associació d'Assessors Tributaris i el ponent també han constatat que hi ha neguit i un cert enuig dels inversors estrangers per les regulacions que hi ha hagut fins ara.
"No et negaré que hi ha cert neguit i que la gent té una certa preocupació per saber quina serà la seva circumstància i el cas concret que es trobarà cada un dels inversors i de la situació. Evidentment no és bo per Andorra aquestes modificacions legislatives".
Joan Oliver, president Associació Assessors Tributaris i Fiscals
"Amb els residents que han arribat al país sí que potser una mica mosquejats perquè quan van arribar no tenien aquestes regles del joc i ara sí que les tenen si volen adquirir un habitatge".
Sergi Colell, economista
De fet, alguns asseguren que es podrien comprometre inversions a Andorra.
Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares
Comparteix: