Joan Pau Miquel ha defensat la legalitat de les operacions entre clients que es feien a BPA i les compensacions dineràries. L'exconseller delegat recorda que no estaven prohibides.
L'exconseller delegat de BPA, Joan Pau Miquel, ha defensat la legalitat de les operacions d'intercanvi de diners en efectiu entre clients i les compensacions dineràries que es feien a l'entitat, un dels punts que la fiscalia apunta com a focus per blanquejar capitals. Ha insistit que no es prohibeixen a cap país del món, tot i que sí estan regulades.
Joan Pau Miquel ha defensat que almenys des del 2000 l'entitat aplicava un sistema de control sobre aquest tipus d'operacions i que no va ser fins al 2014 que la Unitat d'Intel·ligència Financera d'Andorra (UIFAND) va establir una regulació normativa.
Miquel també ha reconegut que el seu despatx de Barcelona va ser utilitzat puntualment per Rafael Pallardó i altres empresaris per fer algunes transaccions, però com una deferència, ja que mantenia interessos comercials amb tots i sense rebre cap compensació. Quant a l'empresari Rafael Pallardó, Miquel ha afirmat que va deixar de ser considerat un client segur per a BPA i li van tallar l'operativitat quan es van adonar que intentava ingressar diners destinats a pagar factures dels seus negocis a la Xina.
En el vuitè dia del judici l'exconseller delegat ha insistit que una part de les acusacions de la fiscalia no se sostenen, ja que els continguts de molts documents enviats per la UIFAND als bancs demostren que BPA no ha incorregut en irregularitats pel que fa al control dels diners ingressats pels clients.
Informa: Joan A. Sarmiento
Locució: David Domingo
Imatges: Arxiu RTVA
Comparteix: