Acotar la capacitat d'embargament del saig i permetre que faci les execucions del 2016 cap enrere per alleugerir el volum de feina de la Batllia. Són els dos punts clau de la modificació de la llei del saig, que es preveu entrar aviat a tràmit parlamentari tan bon punt el Consell Superior de la Justícia lliuri l'informe valorant el text.
La modificació de la llei del saig introduirà una figura de proporcionalitat. Això permetrà que els saigs disposin de cert marge d'actuació per analitzar la situació personal de cada individu i valorar si cal embargar, tot i que ho marqui la llei.
Segons el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, "potser no cal una d'embargament, sinó que potser en cal una altra mesura" i amb aquesta figura es dona més marge d'actuació. De retruc, Rossell ressalta que d'aquesta manera potser "no es perjudicarà tant a les persones que se'ls fa a vegades algun tipus de pressió, situació que deriva després en problemes a nivell social".
El ministre apel·la a la necessitat de valorar-ho tot a nivell global i seguint aquesta direcció, subratlla que "se li permetrà al saig una proporcionalitat per poder actuar en conseqüència". Considera que es tracta d'un element clau, ja que reconeix que en segons quins casos la proporció entre la mesura i la conseqüència que porta a la persona no està prou ajustada.
La modificació de la llei també preveu que el saig pugui fer totes les execucions del 2016 cap enrere, que fins ara no podia executar. L'objectiu és treure pes a la Batllia.
El que no està sobre la taula és ampliar el nombre de saigs. Ara el ministeri està a l'espera que el Consell Superior de la Justícia li lliuri l'informe valorant el text. Tan bon punt el tingui, l'entrarà a tràmit parlamentari.
Informa: Judith Sáez
Imatges: Nil Forcada-Arxiu RTVA
Comparteix: