El Govern activa les exposicions i ho fa amb Joan Fontcuberta inspirada en la tècnica del Kintsugi i la fotografia. A l'espera de disposar de la sala definitiva al Parc Central s'ha arribat a un acord per instal·lar-la en un espai annex del Museu Fàbrica Reig.
Els japonesos reparen la ceràmica amb fil d'or, una manera de posar en relleu la imperfecció i la resiliència de l'objecte. De la mateixa manera que els japonesos, el català Joan Fontcuberta pretén fer el mateix amb les fotografies d'arxius a les quals el temps ha donat noves lectures amb l'aparició de taques produïdes per múltiples factors que la descomponen.
Creu que així, "deixa d'aportar una informació de fisonomies de personatges públics o de façanes d'edificis històrics o d'escenes de conflictes bèl·lics, etc. per ser senzillament una espècie d'abstracció, de grafisme, sense que ens remeti a qualsevol fet, circumstància, que hagi passat davant de la càmera".
Entre les prop de quaranta obres que presenta n'hi haurà extretes de l'Arxiu Nacional on ha treballat últimament. El Govern ha arribat a un acord amb la fundació Reig per exposar-la a Sant Julià de Lòria.
Alhora es donarà la possibilitat a dotze artistes del país de compartir tres dies de formació amb l'autor que ha exposat al MoMA i al Georges Pompidou de Paris.
Per optar una plaça atenció al BOPA d'aquest dimecres, perquè "és un taller gratuït i un cop descarregades les bases publicades, les persones que estiguin interessades a presentar la candidatura pel taller podran enviar el seu currículum a l'adreça d'acciocultural@govern.ad i hi ha límit fins al 18 de febrer d'aquest any", detallava la ministra de Cultura, Sílvia Riva.
A hores d'ara no hi ha més dates en el calendari de mostres, mentre s'espera poder adequar l'espai del Parc Central on hi haurà definitivament la sala d'exposicions del Govern.
Informa: Rosa Alberch
Imatges: Albert Refart
Imatges cedides: Joan Fontcuberta
Comparteix: