Aquest divendres se celebra la revetlla de Sant Joan. Un dels productes més tradicionals per acompanyar aquesta celebració és la coca. Un ampli ventall per escollir i fetes al gust del consumidor.
La tradició de menjar coca es manté vinculada a la revetlla de Sant Joan des de fa un grapat d'anys. Aquest costum té a veure amb el culte al sol i també amb la superstició: es diu que cal menjar-ne per tenir bona sort.
Les pastisseries han treballat tota la nit i aquest matí a un ritme frenètic per tenir-les a punt per aquesta nit. L'elecció depèn dels gustos de cadascú, tot i que, segons el pastisser José Manuel da Silva, es mantenen les preferències de sempre: "De brioix amb crema, fruita o farcides de nada, però sobretot les de pinyons i sucre, les típiques de tota la vida".
En la pastisseria de José Manuel da Silva s'han elaborat unes 450 coques i celebren que la revetlla caigui abans del cap de setmana perquè el ritme de venda serà major, ja que la gent està al país i les escoles obertes.
Des del Nadal, asseguren, que la gent té menys por a gastar i han notat l'increment de les vendes de dolços tradicionals. Tot i que sembla que, en aquest sentit, la crisi ha quedat enrere, el que no canvia amb el temps és el secret de fer una bona coca; una bona matèria prima i fer-les amb molta estima.
Informa/Imatges: Ivan Álvarez
Comparteix: