La mostra gastronòmica d'Ordino engega els fogons amb una cursa de cambrers

www.andorradifusio.ad

Aquest divendres els carrers centrals d'Ordino presentaven un aspecte diferent. Una cursa de cambrers que ha reunit gairebé una quarantena de participants. Ha estat una de les activitats complementàries de la mostra gastronòmica que tindrà lloc diumenge.

La majoria dels participants eren alumnes de restauració al Lycée Comte de Foix. En els moments previs es preparaven per a la cursa, que consistia en dues voltes a un circuit. El guanyador seria aquell que completés el recorregut en menys temps i vessant el mínim possible d'aigua del got que portaven en una safata. La cursa és una de les novetats de la mostra que enguany arriba a la 25a edició.

"Que la Mostra Gastronòmica no sigui només el dia final, el diumenge, sinó que durant tota la setmana tinguem diferents actes", demanava el conseller de Comerç d'Ordino, Xavier Herver.

Tot i el cansament i els nervis, el to festiu ha presidit el matí. Els professionals reconeixien que era "dura perquè portes tot el pes de l'ampolla i els gots a la mà i fa mal al canell", però s'han divertit amb una proposta diferent.

Per determinar qui havia estat el millor, calia mesurar molt bé el contingut dels gots. Al final, i després d'uns moments d'espera, el jurat tenia un guanyador, Luc Esquirol, que reconeixia que havia estat "molt difícil".

Jornada festiva, que ha finalitzat amb una foto de família. Diumenge la mostra gastronòmica serà el punt culminant de la setmana i tot indica que un any més s'exhauriran totes les entrades.

Informa: Joan Antoni Sarmiento
Imatges: Jaume Sastre

Comparteix:

Alfred Konijnenbelt, Kristen Brandt i Kathryn Woolard, guanyadors dels V Premis Internacionals Ramon Llull El Quinteto Yucatán ret homenatge a la música de la seva terra al Teatre Comunal