La música com a eina d'inclusió social, també per als presos

www.andorradifusio.ad

Aquesta tardor el programa Comunitat i impacte social de la Fundació ONCA es vol aplicar amb presos del Centre Penitenciari de la Comella com a eina d’inclusió social a través del llenguatge universal de la música. De moment la segona edició del programa que s´ha fet amb usuaris de l´Escola Especialitzada de Meritxell està essent un èxit. L´1 de juliol es farà un concert on mostraran tot el que han après.

A final d´abril va començar la segona edició del programa socioeducatiu Comunitat i impacte social, de la Fundació ONCA, que s´ha portat a terme amb usuaris del taller ocupacional Xeridell i el centre de dia de l´Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell.

En aquest segon any s´hi tornen a trobar futurs formadors, com és el cas de la Mònica i la Vero, i d´altres que ja ho són, com el David i l´Àlex, de l´Institut de Música, que l´any passat ja van participar al taller.

Aquest dijous s´ha fet un Taller Tastet, al taller ocupacional Claror, i al novembre, segons va anunciar la ministra de Cultura, l´experiència es traslladarà al centre penitenciari de la Comella.

La responsable de Comunitat i Impacte de la Fundació ONCA, Queralt Prats, explica que "hi ha nova gent formant-se que segur que en un futur faran créixer el projecte i serem una flota d'artistes per compartir dansa i música".

De moment aquesta edició es tancarà l´1 de juliol amb un concert en què professors i usuaris portaran a escena tot el que han après els uns dels altres.

Informa: Rosa Alberch

Comparteix:

Carles Puigdemont a la Trobada empresarial al Pirineu: "La tria és entre independència o decadència" Batalla veu molt favorable que els transfronterers amb ingressos menors a 60.000 euros no hagin de tributar