El laboratori nacional, un projecte de futur 

www.andorradifusio.ad

El futur del laboratori nacional passa per convertir-se en un referent per captar talent i obrir el pas a noves activitats relacionades amb la sanitat. El projecte, en el que es treballa conjuntament amb el ministeri de salut, podria ser una realitat a començaments d'any.

El laboratori nacional ha de ser un referent capaç de donar resposta davant la possible aparició de nous virus o bacteris, segons el doctor David Vilanova. El cap del servei d'epidemiologia està convençut que en el futur immediat serà una oportunitat per desenvolupar investigacions en biologia molecular i genòmica i captar talent. També, com una alternativa per diversificar noves activitats sanitàries.

El cap del laboratori nacional d'epidemiologia, David Vilanova, explica que el laboratori es convertirà en una eina que pugui permetre a persones que es vulguin desenvolupar al país. I també al sector empresarial, el sector biomèdic, que vulgui tenir accés a alguna part d'aquestes activitats que no poden fer avui en dia a Andorra. Per aquesta raó destaca: "que el laboratori nacional ha de ser un referent de cara al futur".

El projecte està sent analitzat amb el ministeri de Salut i si es compleixen els terminis previstos disposarà d'un nou espai físic. Segons Vilanova podria ser del tot operatiu a principi de l'any vinent. Vilanova afirma: "Estem treballant sobre la creació de l'estructura del laboratori. Nosaltres hauríem d'estar operatius al mes de gener del 2023"

Actualment el laboratori nacional disposa de 3 especialistes, però es dimensionarà perquè n'hi puguin treballar entre 8 i 10. Ara per ara s'estan establint aliances amb centres de referència mundial a través de formació o de la cessió de maquinària tècnica.

Informa: Joan A. Sarmiento
Locució: Claudia Justes

Comparteix:

La Federació de la Gent Gran valora positivament l'arribada del tercer pagador a partir de l'1 d'octubre Sant Julià de Lòria adjudica el Quart Bus