La necessitat d´incorporar la bicicleta elèctrica a la mobilitat urbana serà una de les principals propostes que es presentaran el mes vinent en l´informe de mobilitat de l´Automòbil Club d´Andorra (ACA). L´objectiu és aconseguir una mobilitat més sostenible.
En els darrers anys el Principat s´ha convertit en el país del cicloturisme. L'esforç que s´ha fet per a aconseguir que les grans competicions de ciclisme passessin pel país ha repercutit i força en l´auge de la pràctica d´aquest esport a les carreteres de muntanya. Aquest creixement es veu diluït si ens fixem en les vies urbanes, on hi trobem l´absència d´un servei de bicicletes elèctriques i una xarxa de carrils bici per a poder circular amb seguretat.
El secretari general de l'ACA, Antoni Sasplugas, creu que "la bicicleta com a part de la mobilitat urbana està oblidada". Opina que "no hem parat atenció sobre què pot ser la mobilitat urbana en bicicleta per a desplaçar-se a treballar de casa a la feina o a l'escola, ni en tenir uns espais de lleure per anar amb els nens a passejar el dissabte".
Una problemàtica a la qual des de l´Automòbil Club es pretén donar solució al proper informe de mobilitat. Volen "posar el focus sobre la mobilitat en bicicleta i quina alternativa real hi ha a Andorra". Sasplugas considera "que tenim molt camp per recórrer perquè altres ciutats del món i Europa han fet passes molt ràpidament". La bicicleta "és un mitjà de transport que resol de forma còmoda, eficaç, sana, còmoda i barata la mobilitat urbana de proximitat".
Una proposta que, juntament amb el Pla Engega, ajudaria a situar Andorra com un dels països que aposta per la mobilitat elèctrica i sostenible.
Decla Antoni Sasplugas, Secretari general de l´ACA
Informa: Hèctor Romance Imatge: Sara Periago
Comparteix: