L’amenaça del canvi climàtic a les zones de muntanya

El secretari d’Estat de Transició Energètica,

El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat ha reivindicat a la COP28 l’impacte del canvi climàtic a les zones de muntanya.

David Forné ha fet aquesta crida a Dubai, en una trobada paral·lela a l'esdeveniment principal, impulsada pel Kirguizstan i l’Aliança per les Muntanyes. Ha instat a dedicar més esforços a escala internacional i sumar aliances per solucionar els buits de coneixement i reduir la vulnerabilitat de les economies dels territoris de muntanya als efectes del canvi climàtic.

La problemàtica s'inclou en el Programa de Treball de Nairobi, que s'encarrega de donar més visibilitat i afavorir la cooperació entre els països afectats. Andorra segueix una estratègia de defensa dels territoris d'alta muntanya i ha esdevingut particularment actiu en la lluita contra el canvi climàtic.

Bilateral amb Costa Rica

En el marc de la trobada, Forné s'ha reunit amb el ministre de Medi Ambient i Energia de Costa Rica, Franz Tattenbach. Han parlat de transició energètica i descarbonització de la mobilitat.

L'experiència de Costa Rica, que consumeix energia elèctrica d’origen, majoritàriament renovable, pot ser molt útil per a Andorra. Tots dos estats tenen signat un acord de col·laboració en matèria de canvi climàtic i biodiversitat.

Comparteix:

L'acord polític amb la UE respecta "totes les línies vermelles" d'Andorra 30.000 euros per a l'accessibilitat cognitiva