Els lampistes lamenten que la qualitat de la construcció ha baixat de manera considerable pel ritme de feina dels últims anys. Reconeixen que estan saturats i asseguren que hi ha empreses que tenen llistes d'espera d'un any.
S'estan venent pisos a preus prohibitius amb una qualitat d'acabats per sota de l'exigible. Així ho adverteixen els lampistes, que lamenten que el ritme de la construcció és tan alt que no tenen temps per revisar possibles desperfectes. Creuen que és un error i que en molts casos els suposa, fins i tot, una despesa més gran perquè sovint han de tornar per arreglar-los.
El president de l'associació d'Empreses d'Electricitat, Lampisteria i Climatització d'Andorra (Adelca), Juli Filloy, afirma que els acabats no són els que els hi agradaria tenir. "Aquests booms i aquests excessos fa que no es construeixi amb la qualitat que realment s'està venent. No es pot treballar amb aquestes velocitats. S'ha de poder treballar una mica més de manera sanejada i ordenada". I afegeix el problema que els suposa en un futur. "És una despesa per nosaltres perquè el fet que avui quedi una cosa ben feta hi haurem de tornar demà".
Que el ritme sigui tan alt no és més que una conseqüència del volum de feina que hi ha. Des de l'associació constaten que estan saturats. Diuen que tenen més feina que mai i apunten un canvi de tendència en el model de treball: si abans podies trucar un lampista d'una setmana per l'altra, ara el temps d'espera supera la barrera del mes. Filloy detalla que no "poden assumir més del que s'està fent". Comenta, a més, que hi ha empreses "que tenen feina per dos o tres mesos i d'altres que en tenen assignada per un any".
Malgrat tot, Filloy, que enguany ha agafat el relleu de l'antic president, defensa la maduresa del sector que compta amb una vuitantena d'empreses associades. Coincideix amb l'antic president que el principal repte és seguir professionalitzant l'ofici.
Informa: Òscar Serrano
Imatges: Andreij Cristancho
Comparteix: