La fàbrica de la llana va ser fins als anys 80 un motor econòmic de la part de les Escaldes que, una vegada més, torna a la vida a través de l´art per posar en relleu la seva activitat. Serà un dels quatre eixos de la segona edició d'Andorra Land Art que s´inaugura el 28 d´abril.
Durant dècades de la fàbrica de la llana en sortien tot tipus de manufactures tèxtils, que a través de França arribaven a territoris tan llunyans com el Japó. La llana i l´aigua calenta inspiren aquest indret. L'organitzador del Land Art, Pere Moles, explica com "el comú ha fet l'arranjament del safareig", una de les accions per "recuperar un lloc històric".
I d´aquesta manera la icona del burro de Demo dóna la benviguda a una nova edició d´Andorra Land Art. A l´interior Reunió de Papaia acull el visitant amb un rostre picat a la paret per dirigir-nos a altres espais com la sala de projeccions de videoart o un camp d´esquiladors a la nau central obra de Toni Cruz. Homes que esquilen, d´altres que vigilen i ovelles. Metall i llana natural portada de Sort.
Un total de 20 artistes exposaran en aquest espai i voltants amb intervencions, instal.lacions i videoart. A banda de l´espai urbà Andorra Land Art convida a descobrir la natura. Moles destaca "el camí dels drets humans, que surt del coll de Jou i acaba al parc natural de Sorteny, amb una vintena d'obres al llarg del recorregut; la zona dels miradors, a Montaup, Canillo, i la zona pedagòcia, al Ras, Engolasters".
I una vegada més la tartera del Carroi serà motiu de comentari amb una obra monumental feta amb tela de Marc Sellarès. L'obra es titula "Som" i se centra en els exiliats i transfronterers. L'artista, segons avança Moles, "ha volgut representar-ho amb la imatge dels seus fills: un nen que porta el seu germà en braços".
La Biennal s´inaugurarà el 28 d´abril i fins al 28 de juliol seran dotze setmanes per descobrir noves reflexions que abracen l´art i la natura.
Informa: Rosa Alberch
Imatge: Marta Paixà
Comparteix: