Andorra supera amb nota alta l'examen dels indicadors de medi ambient corresponent al 2016. Això sí, amb algunes puntualitzacions. Pel que fa a les aigües superficials i la qualitat de l'aire i de contaminació acústica es detecten repunts negatius.
Durant el 2016 s'han tractat 19,5 milions de metres cúbics d'aigües residuals a les estacions depuradores del país i s'ha comprovat que un 85% és de qualitat excel·lent o bona. Tot i això es constaten percentatges en què la qualitat era dolenta o molt dolenta, un fet que no succeïa en els dos anys anteriors.
Segons el director de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, la situació es produeix per una trentena de vessaments als rius, en alguns casos de noves construccions, sense connexió a la xarxa general de clavegueres. Assegura que ja es treballa "activament amb els comuns per reduir-los".
La qualitat acústica disminueix respecte als dos anys precedents, detectant-se repunts de qualitat dolenta o molt dolenta. Una situació que segons Medi Ambient es deu a la reactivació de l'activitat econòmica perquè "tornem a tenir més moviment de vehicles, transports i més activitat en general que fa que la qualitat acústica en alguns moments es vegi deteriorada".
Tot i que la qualitat de l'aire és excel·lent o molt bona majoritàriament, l'estudi anual detecta que disminueix durant les hores de més activitat i a l'hivern per la utilització de la calefacció. El 2016 ha estat un any càlid i lleugerament sec, sent novembre el més mes plujós i gener, febrer i març els que van registrar més precipitacions de neu.
Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Sergi Linares
Comparteix: