Els col·lectius que són objecte de discriminació i que han participat en la taula transversal de treball per a l'elaboració del llibre blanc de la igualtat valoren positivament la feina feta els darrers mesos. Les entitats consideren, però, que cal continuar treballar intensament en campanyes de sensibilització per lluitar contra les desigualtats.
La vintena d'entitats que han treballat en la taula transversal per redactar el llibre blanc de la igualtat consideren que les trobades han servit per tenir una bona radiografia de la situació de discriminació a Andorra. Aquests col·lectius insisteixen que encara cal més feina en campanyes de sensibilització social i en una cooperació conjunta entre el teixit associatiu del país. El president Associació Som com Som, Carles Perea, afirma que "la sensació és molt bona, constructiva i d'esperança en que pugui trascendir i culminar en la llei d'igualtat i no discriminació". Segons el director de Creu Roja Andorrana, Sergi Penedès, "iniciem un camí amb el llibre blanc de la igualtat i hem de seguir treballant per a fer-la efectiva amb la llei i les diferents eines necessàries per tirar endavant aquests valors".
La previsió és presentar el llibre blanc de la igualtat el juny. S'hi inclouran recomanacions per lluitar contra qualsevol tipus de discriminació i serà un pas previ a la futura llei d'igualtat. Les associacions es mostren disposades a col·laborar també en la redacció del text. La presidenta d'AMIDA, Agustina Grandvallet, espera a l'elaboració final del llibre blanc per concretar quines accions hauran d'impulsar des de les associacions.
La intenció del Govern és que la llei d'igualtat i no discriminació pugui entrar a tràmit parlamentari el 2018.
Informa: Marc Guadilla
Imatge: Sergi Linares