Les estacions d'esquí han registrat aquest hivern un augment dels esquiadors de proximitat, d'Espanya i França, i han mantingut els usuaris russos i anglesos. Per veure un nombre destacable de xinesos encara s'haurà d'esperar un parell d'anys. És l'opinió de la directora d'Ski Andorra, Montse Guerrero. En declaracions a Ràdio Nacional, Guerrero ha assenyalat que les estacions d'esquí s'estan replantejant com afrontar la supressió de l'IGI reduït.
Montse Guerrero ha assenyalat que encara no hi ha un posicionament conjunt d'Ski Andorra sobre com s'afrontarà la supressió de l'IGI reduït, però sí ha afirmat que es tracta d'una preocupació comuna.
Guerrero ha recordat que disposar de capacitat inversora és important per mantenir la competitivitat i ha posat com exemple els diners destinats a innivació artificial, unes inversions que ara permeten poder obrir els camps de neu tot els dies previstos, en total 135. Ara "cadascuna de les estacions està replantejant com podria afectar", diu afegint que "es pot incrementar el preu del forfet o reduir el cost d'inversions" sent prudents,
Aquesta temporada s'han incrementat o mantingut els mercats tradicionals. Pel que fa als nous, com ara el xinès, Guerrero creu que encara s'haurà d'esperar un parell d'any per veure els resultats de les accions de promoció. Explica que la clientela de proximitat ha augmentat i destaca que el mercat espanyol representa "més del 50%, el rus s'ha anat mantenint -tot i la por per una possible gran davallada- i el britànic se situa entre el 10 i el 15%". "El percentatge que està creixent és el de nous mercats", ha indicat.
Guerrero ha confirmat que l'any vinent Ski Andorra mantindrà el forfet de temporada de cinc dies, un forfet que es convertirà al format de mans lliures per millorar l'accés dels esquiadors.
Informa: Ana Alamán Imatge: Cristina Jubete
Comparteix: