La seguretat tecnològica serà un dels aspectes que s'abordaran a la 34ena edició de la Universitat d'Estiu que tindrà lloc entre el 4 i el 7 de setembre al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.
El darrer segle la humanitat ha viscut una mutació sense precedents en l'àmbit tecnològic. Una evolució sobtada i ràpida que la societat tot just comença a pair i analitzar. Aquest és l'argument principal de la 34ena edició de la Universitat d'Estiu que tindrà lloc entre el 4 i el 7 de setembre al Centre de Congressos d'Andorra la Vella i que la directora d'Ensenyament Superior i Recerca, Meritxell Gallo, ha desgranat a l'Obert per Vacances de Ràdio Nacional. Ha destacat com la tecnologia "és part intrínseca de la nosrta vida diària perquè ens afecta a tots els nivells: professional, personal i social". Per això han cregut imortant fer una reflexió sobre aquest tema "i abordar-ho des de diferents perspectives intentant donar també una visió històrica" sobre la seva evolució.
Durant els tres dies, diferents ponents donaran el seu punt de vista al voltant de les llums i ombres de la tecnologia i la humanitat. Un aspecte molt important és la seguretat en aquest àmbit, ja que "hi ha un gran neguit sobre com s'accedeix a les xarxes i els filtres de seguretat", el que ja s'anomena "vida digital" i els comportaments adequats en aquest àmbit.
Gallo ha recordat que als estudiants de la Xarxa Vives que assisteixin a un mínim de set ponències, prèvia inscripció, se'ls reconeixeran crèdits de lliure elecció. De moment, ja hi ha una cinquantena d'inscripcions.
Entrevista completa a la directora d'Ensenyament Superior i Recerca, Meritxell Gallo, a l'Obert per vacances d'RNA.
Informa: Ivan Álvarez
Imatge: Robert Querol
Comparteix: