Que les persones amb discapacitat tinguin el mateix sou que la resta de treballadors és una de les demandes dels col·lectius recollida en el projecte de Xarxa inclusiva d´empreses que s´ha presentat aquest dijous al Consell Nacional de Discapacitats, el Conadis.
El ministeri d´Afers Socials ha presentat aquest dijous a la reunió del Consell Nacional de Discapacitats les mesures adoptades dins l'estratègia d'inserció laboral de les persones amb discapacitat. La principal, i que elimina una de les discriminacions més importants, ha estat integrar aquestes persones dins el circuit ordinari del servei d'Ocupació.
El pas següent és fomentar-ne la contractació a través del projecte de xarxa d´empreses inclusives. Actualment s´està estudiant quins avantatges es donarà a aquestes empreses; de moment, n´hi ha unes cinc d'interessades. El ministre d´Afers Socials, Justicia i Interior, Xavier Espot, destaca les avantatges fiscals i respecte les cotitzacions a la CASS, així com "l'avantatge comunicatiu que pot comportar el fet de pertànyer a aquesta xarxa", ja que "la ciutadania valora especialment la responsabilitat social corporativa".
El projecte ha estat molt ben rebut pel col·lectiu, ja que recull una de les demandes més importants: mantenir els sous. La presidenta de la Federació Andorrana d’Associacions de Persones amb Discapacitat, Anna Parramon, ha posat en relleu aquest fet , ja que "no perquè un treballador sigui discapacitat se li pagarà menys".
En la reunió també s´ha presentat el projecte de llei de mesures urgents per a l'aplicació del conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat, fet a Nova York el 2006. Una llei òmnibus que modifica molts textos i lleis, com la d'accessibilitat o la d'incapacitació. El consell de ministres l'aprovarà i presentarà dimecres que ve.
Informa: Laia Ferré Marot
Imatge: M.Paixà/J.Sastre
Comparteix: