Un particular o una família espanyola. Són el perfil del visitant que més freqüenta les mostres temporals del Museu del Tabac. Durant el 2016 la mostra més vista pel gran públic ha estat la de ´Déus d´Egipte´ i entre els escolars ha estat la de l´agència Magnum, amb el fotògraf francès, Henry Cartier.
Coincidint amb l´època de més afluència, d´agost a octubre, 9.300 persones s´han deixat seduir pels ´Déus d´Egipte´, amb més d´un centenar de peces per fer un recorregut per l’univers de les seves deïtats a partir d´estàtues, amulets, tapes de sarcòfag i una mortalla funerària i altres objectes litúrgics. Ha estat la més exitosa del 2016 i la més visitada des de l´obertura del Museu del Tabac al 2013.
Més de la meitat del públic han estat famílies o particulars provinents, per ordre, d´Espanya, Andorra i França, i s´han fet el doble de visites en català que en castellà. Entre els escolars, que representen uns 1.400, destaca la mostra d´Hénry Cartier-Bresson, de l´agència Magnum, l´home que captava l´instant decisiu de l´acció en les seves fotografies.
Tot i que ha baixat en un miler el nombre de visitants, al 2016 la sala temporal del museu ha rebut 14.000 persones entre les cinc exposicions programades i que han donat l´oportunitat de descobrir les meravelles fetes fotografia que Sebastián Álvaro, l´aventurer, creador i director del programa televisiu ´Al filo de lo imposible´, va recollir dels seus reptes arreu del món.
El 2016 també ha tingut espai per a la solidaritat amb l´exposició ´Art a Consciència´, a favor de la Fundació Pasqual Maragall, un any que s´ha tancat amb l´homenatge a les ciutats de Joan Ganyet.
Informa: Rosa Alberch