Una reflexió sobre la importància de conèixer l´origen dels aliments i saber què mengem. Aquest és l´argument principal del projecte de l´Hort de la Ludoescola i que els nens del Casal d'Estiu donen continuïtat.
Un activitat setmanal que porten a terme infants del Casal d'Estiu d'Ordino d'edats compreses entre 3 i 11 anys. Es tracta d'un projecte pioner al país i que busca portar per primer cop a taula els productes collits pels mateixos nens a l'hort. Una unió de treball i observació dels aliments que acabem menjant i que els infants acullen amb entusiasme. Els nens que hi participen destaquen tot el procés, des del rec a la recollida.
Treballen i recullen enciams, carbassons i mongetes. Un dels objectius és que tot el que es troba disponible a l'hort entri a la cuina, perquè els nens aprenguin a saber d'on prové allò que després mengen, "quin valor té i quin esforç comporta", posa en relleu l'especialista en nutrició i sostenibilitat Alba Reguant. Explica que "el primer dia tothom volia repetir dels seus enciams i quan passa això fa molta il·lusió". És "un valor afegit per entendre i valorar què tens al plat", afegeix.
Es preveu que en els propers mesos es puguin plantejar activitats per afavorir la interactuació entre pares i fills en l'àmbit de la divulgació d'aliments saludables. A més, des del comú es vol plantejar la idea d'oferir un mercat amb el producte excedent per incentivar el consum.
Informa: Iván Álvarez Imatge: Robert Querol
Comparteix: